Децата от групата „Първи стъпки в света на театъра” с ръководител Любомира Тинчева, работещи по проект ”Твоят час” представиха импровизирано лятно пътешествие по въздух, суша и вода, в Космоса и на много необичайни места, в търсене на съкровищата на познанието и силата на човешкия дух. Необикновеното пътешествие започна със самолет, продължи с влак, кораб и ракета, но най-вече на крилата на детското въображение.
Разделени на шест отбора, чрез презентации, включващи различни видове интерактивни задачи, провокиращи въображението на малките пътешественици, творческото им мислене и състезателният им дух, трябваше да преминат през различните острови на познанието: Остров „Математика“, остров „Български език”, остров „Светът около нас” и остров „Във вълшебния свят на приказките“. Към всеки от тях децата потегляха с песен и слизаха на острова със стихчета.
Екипите показаха завидни езикови и правописни знания, математически умения, познания за природата и любов към книжките.
В края на приятните преживявания на въображаемите острови и планети на познанието пътешествениците спряха на любимата за всички деца гара ”Ваканция”.