“Милиони хора от над 7000 града в 180 държави се подготвят да отбележат Часа на Земята – най-мащабната глобална инициатива, посветена на опазването на нашия общ дом – планетата Земя. Тази пролет събитието, организирано от международната природозащитна организация WWF, ще се състои за 13-а поредна година. По традиция в последната събота на месец март между 20:30 и 21:30 ч. милиони хора от цял свят символично ще изгасят осветлението в домовете си, а знакови сгради ще притъмнят фасадите си.
Глобалната кампания Часът на Земята поставя фокус върху опазената природа – нашият основен съюзник срещу климатичната криза. Часът на Земята в България ще обърне внимание на грижата за горите, които имат ключова роля в овладяване на промените в климата, като поглъщат CO2 от атмосферата и го съхраняват в дърветата, растителността и почвата.”
“От стартирането си през 2007 г. Часът на Земята се разраства до едно от най-значимите световни движения за опазване на природата.
Но тази година, на 26 март 2022 г., Часът на Земята ще се проведе в особено критичен момент.
Множество правителствени и неправителствени организации, включително и WWF, призовават единодушно за по-решителни действия, за да може до 2030 г. да се обърне процесът на унищожаване на природата. Скоро световните лидери ще се съберат за Конвенцията на ООН за биологичното разнообразие COP15, за да изготвят нов глобален план за действие за опазване на природата през следващото десетилетие.
В нощта на 26 март 2022 г., в 20:30 ч., молим хората по целия свят да отбележат Часа на Земята, като изключат светлините в знак на солидарност с човечеството и планетата.”
#ИзгасиСветлините